Molenmakershoek 63
7328 JK Apeldoorn
Telefoon 055 5395100

Bovac Auto Nap
Autovandescheur rounded border

Winterbanden

Het wordt weer winter en tijd voor winterbanden Het is een wijd verbreid misverstand dat winterbanden alleen tot hun recht komen in de sneeuw. Door hun diepere en grovere profiel zijn winterbanden ook uitermate geschikt voor de vaak natte perioden in de herfst en de winter. Want al bij temperaturen vanaf 7 graden Celsius presteren winterbanden duidelijk beter dan zomerbanden. De samenstelling van het rubber van de winterband, ook wel compound genoemd, zorgt bij lagere temperaturen voor zowel meer grip als meer comfort.


Verzekeringsdekking: WA-dekking
Wie zonder schuld bij een ongeval betrokken raakt en dit ongeval vermeden had kunnen worden door winterbanden, is toch mede schuldig aan het ongeval. De WAverzekering zal weliswaar de schade van een eventuele derde partij vergoeden, maar kan deze schade verhalen op de klant tot aan de hoogte van het eigen risicobedrag

Verzekeringsdekking: WA-dekking
Ondanks het gebruik van zomerbanden zal de verzekeraar in geval van schade op basis van een cascodekking moeten vergoeden. Dekking kan in geval van schade van de hand gewezen worden, indien naast het gebruik van zomerbanden daar waar winterbanden geboden waren, ook nog eens te hard gereden wordt, onverantwoord ingehaald wordt, etc.

Verplicht?
In het buitenland bestaat het risico op een boete, strafrechtelijke vervolging en medeaansprakelijkheid indien geen gebruik wordt gemaakt van winterbanden bij winterse omstandigheden. Nederland maakt in haar voertuigreglement geen onderscheid tussen winter- en zomerbanden. Andere landen stellen wel extra eisen bij winterse omstandigheden. Deze eisen zijn ook van toepassing op autos met Nederlands kenteken.

 

Get the Flash Player to see this player.

rounded border